E-Tugra ACS ACR38T Elektronik imza Kurulumu

e-tugra acs acr38tÇalıştığım firmada bir kaç kullanıcının bilgisayarına kurulum yapmam gerekiyordu fakat bir hafta kadar uğraşmama rağmen bir sorun vardı cihaz düzgün çalışmıyordu. Sertifikaları görebildiğim halde kullanıcının kullanacağı programda bir türlü imzayı çalıştıramadık. En sonunda sorunu tespit ettik ve bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Aslında sorunumuz e-tuğranın kurulum yönergesindeki yanlışlıktan kaynaklanıyormuş. Dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan bir tanesi elinizde bulunan ARC38T model e-tugranın alınma tarihidir. Çünkü, bu e-imzanın 2 ayrı vesiyonu bulunmaktadır. Ben eski versiyon için kurulumu anlatacağım.

Kurulum için gerekli olan sürücü ve yazılımlar;

  1. E-imza cihazının sürücüsü,
  2. E-imza cihazının içerdiği sertifikaları görebilmek ve e-imzanızı diğer programlarda kullanabilmek için gerekli olan GemPlus Yazılımı, bu yazılımın 32 Bit ve 64 Bit sürümleri bulunmaktadır. İşletim sisteminize göre uygun paketi kurmalısınız.

Kurulum;

  1. Öncelikle bilgisayarımızın USB girişine e-imzamızı takalım,
  2. ACR38T model e-imzamızın indirmiş olduğumuz sürücüsü olan “E-TOKEN.EXE” isimli Setup dosyasını çift tıklatarak sürücü kurulumunu yapalım. Tüm sorulara NEXT diyerek devam etmeliyiz ve kurulumu bitirmeliyiz,
  3. Şimdi işletim sistemimize göre indirmiş olduğumuz “GemPlus” Setup dosyasını çift tıklatarak kurulumu başlatalım tüm sorulara NEXT diyerek devam edelim ve kurulumu bitirelim,
  4. Kurulum bitiğinde e-imzamızı kullanmaya başlayabiliriz.,

 

NOT: E-imza kurulumunu bitirdikten sonra e-imzayı kullanacağınız program için gerekli olan yazılımları da sisteminize kurmalısınız. Örneğin; JAVA uygulaması.

Add a Comment